Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα που πραγματοποίησε ο Φ.Δ.Λ.Π. με τίτλο "Παρουσίαση του Έργου και των Δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδα την περίοδο 2010-2015"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδαςμε τίτλο «Παρουσίαση του Έργου και των Δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας την περίοδο 2010-2015». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκετοΣάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00, στο Σουφαρί Σαράι στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης».

Στόχος της Ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν το Έργο και οι Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την περίοδο 2010-2015.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκεπροβολή ντοκιμαντέρ που υλοποίησε ο Φορέας στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης» με τίτλο: «Λίμνη Παμβώτιδα: ένα καταφύγιο ζωής και φύσης».

Μεγάλο μέρος της θεματολογίαςήταν αφιερωμένο στο Έργο «Παρακολούθηση Ειδών και Τύπων Οικοτόπων (monitoring)»όπου μέλη των ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν παρουσίασαν τα αποτελέσματα του. Αρχικά η Δρ. Βιολογίας κα. Αναστασία Χριστοπούλου παρουσίασε τα αποτελέσματα σχετικά με τους Τύπους Οικοτόπων και τα είδη χλωρίδαςστην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης ΛίμνηςΠαμβώτιδας. Η βιοποικιλότητα των Αμφιβίων και Ερπετών στην περιοχήευθύνης του Φορέα παρουσιάστηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο, Λέκτορατου Τμήματος ΒιολογικώνΕφαρμογών και Τεχνολογιών του Παν/μίου Ιωαννίνων, ενώ ο κ.Γεώργιος Μίνος, Βιολόγος-Ιχθυολόγος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τα αποτελέσματατου Προγράμματος σχετικά με την παρακολούθηση τηςιχθυοπανίδας της λίμνης Παμβώτιδας και των παρακείμενων υδατορεμάτων. Ακολούθησε η παρουσίαση του Δασολόγου -M.Sc. Βιοοικολόγου,κ.ΕυάγγελουΧατζηνίκου, σχετικά με την καταγραφή και παρακολούθηση των ειδών ορνιθοπανίδαςστην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης ΛίμνηςΠαμβώτιδας. Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Θώμος, στέλεχος της εταιρείαςNextcom πραγματοποίησε παρουσίαση του έργου "Δράσεις Ενημέρωσης", στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε ενημερωτικό - εκπαιδευτικό υλικό και πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για την προστατευόμενη περιοχή λίμνης Παμβώτιδας (DVD, κινητή έκθεση, λεύκωμα, φυλλάδια, εκπαιδευτική βαλίτσα, ημερίδες κλπ). Ακολούθησε η παρουσίαση του «Κέντρου Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας» και της φιλοσοφίας με την οποία δημιουργήθηκε από την Αρχιτέκτονα-Mουσειογράφο κα. Ελένη Βρετζάκη, εκπρόσωπο των εταιρειών ΟΙΚΟΜ Ε.Π.Ε και ΤΕΤΡΑΓΚΟΝ Ε.Π.Ε.

Τέλος, την Ημερίδα έκλεισε η Δρ. Γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου, Κατερίνα Χιωτέλλη,από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, με μία συνολική ομιλία για τα Έργα και τις Δράσεις του Φορέα στην περίοδο 2010-2015.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούνστην κινητή έκθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδα και να προμηθευτούν το νέο ενημερωτικό υλικό (λεύκωμα, φυλλάδια).

Η Ημερίδα αποτελεί τμήμα του έργου«Δράσεις Ενημέρωσης»πουσυγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς Πόρους.