Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη με θέματα συζήτησης: "Επιπτώσεις ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στη λίμνη" και "Προτάσεις για αναγκαία έργα και δράσεις στη λίμνη"

Στις 9 Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και οι εκπρόσωποι των κάτωθι:

1. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος
2. Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου
3. Ναυτικός ¨Ομιλος Ιωαννίνων
4. Σύλλογος Προστασίας Περιβ/ντος
5. Οικολόγοι πράσινοι
6. WWF Παπίγκου
7. Ορνιθολογική Εταιρία
8. Ορνιθολογική Εταιρία
9. Πίνδος Περιβαλλοντική
10. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις «Επιπτώσεις ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στη λίμνη», και «Προτάσεις για αναγκαία έργα και δράσεις στη λίμνη».

Μεταξύ των συμμετεχόντων αναπτύχθηκε εκτενής προβληματισμός και διατυπώθηκαν προτάσεις τόσο για τα προβλήματα της Λίμνης όσο και για την ανάπτυξη ουσιαστικής και στενής συνεργασίας των παρευρισκομένων με το Φ.Δ. Συμφωνήθηκε η συνεχής αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων με στόχο τον καθορισμό κοινών προτεραιοτήτων για τη λίμνη καθώς και ανάπτυξη δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την προώθηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη.

Νέες θεματικές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν για την εξέταση επιμέρους προβλημάτων και την προώθηση λύσεων.