Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ\ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

 

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 

Φορεασ Διαχειρισης Λιμνης Παμβωτιδας

Κεντρική Πλατεία Κατσικάς

45500 Ιωάννινα

τηλ. 26510 21834

fax 26510 31867

Πληροφορίες: Νάτσης Λάζαρος

Φωτίου Αλεξία

e-mail: malpi@otenet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, με έδρα υπηρεσιών τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της πράξης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007-2013, Μέτρο 9.1., καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορά για την παρακάτω υπηρεσία:

«ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

προϋπολογισμού 24.600,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

«ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Το αντικείμενο του έργου αφορά την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα καθήκοντα:

§ Νομική υποστήριξη στη διενέργεια των διαγωνισμών των έργων που έχουν ενταχτεί στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. μέσω της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της».

§ Νομική επεξεργασία των συμβάσεων που συνάπτει η Αναθέτουσα Αρχή στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

§ Συνδρομή στην επεξεργασία, την τελική διατύπωση και το νομότυπο των αποφάσεων των οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής σε θέματα που αφορούν την υλοποίηση της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

§ Παρακολούθηση των σχέσεων της Αναθέτουσας Αρχής με τη Δημόσια Διοίκηση με τρίτα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, κατά τις συναλλαγές της με αυτά στα πλαίσια της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

§ Παρακολούθηση και συγκέντρωση των απαιτούμενων Νόμων, Νομοθετικών Διαταγμάτων, Προεδρικών Διαταγμάτων, Υπουργικών Αποφάσεων κ.ά. καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου που αφορούν την ομαλή υλοποίηση της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

§ Την τήρηση του αναγκαίου αρχείου νόμων, διαταγμάτων, γνωμοδοτήσεων, αποφάσεων και νομολογίας που αφορούν τα θέματα που απασχολούν τον Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της ομαλής υλοποίησης της πράξης «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

 

Η υπηρεσία θα παρέχεται όποτε κρίνει ο Φορέας Διαχείρισης ότι είναι σκόπιμο.

Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται έως την 1/7/2011 και ώρα 14:00, να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς αίτηση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, email, ΑΦΜ, όνομα προσώπου επικοινωνίας) συνοδευόμενη από:

1. Κλειστό φάκελο με την ένδειξη: ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» στον οποίο θα υπάρχουν τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (Πτυχίο ΑΕΙ Σχολής Νομικών Επιστημών, Δικηγόρος).

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του προσφέροντα.

3. Βεβαιώσεις εργασιακής εμπειρίας ή και πρόσθετων επαγγελματικών δραστηριοτήτων (Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 7 έτη).

4. Περιγραφή εμπειρίας σε αντικείμενα δικαίου περιβάλλοντος και διοικητικού δικαίου.

5. Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Proficiency).

6. Σε περίπτωση Κοινοπραξίας ή Ένωσης, συμφωνητικό συνεργασίας με το οποίο ορίζεται και ο εκπρόσωπος της Ένωσης ή της Κοινοπραξίας κατά το στάδιο συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίος θα εξουσιοδοτείται να υπογράφει για λογαριασμό τα Κοινοπραξίας ή της Ένωσης τα έγγραφα της προσφοράς, καθώς και κάθε άλλο, σχετικό με τον διαγωνισμό, έγγραφο.

7. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 όπου να δηλώνεται ότι ο προσφέρων:

(α) είναι εγγεγραμμένος στο οικείο Επαγγελματικό Μητρώο, Επιμελητήριο ή Επαγγελματική Ένωση,

(β) η προσφορά συντάχθηκε σύμφωνα με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης, των οποίων έλαβε γνώση και τους αποδέχεται ανεπιφύλαχτα,

(γ) η υποβαλλόμενη προσφορά καλύπτει το σύνολο του έργου,

(δ) τα στοιχεία που αναφέρονται στην προσφορά είναι αληθή και ακριβή,

(ε) είναι φορολογικά ενήμερος,

(στ) είναι ασφαλιστικά ενήμερος,

(ζ) δεν έχει καταδικασθεί για αδίκηµα που αφορά την επαγγελματική του διαγωγή, βάσει απόφασης η οποία έχει ισχύ δεδικασμένου, και ότι δεν έχει διαπράξει επαγγελματικό παράπτωμα, που μπορεί να διαπιστωθεί µε οποιοδήποτε µέσο από την Αναθέτουσα Αρχή.

(η) δεσμεύεται να προσκομίσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τούτο, προ της υπογραφής της σύμβασης στην περίπτωση που του κατακυρωθεί το έργο.

(θ) Ο προσφέρων δεν έχει αποκλεισθεί από διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που θα υποβληθούν από τον προσφέροντα που θα αναδειχθεί ως προσωρινός Ανάδοχος προ της υπογραφής της σύμβασης, περιλαμβάνουν:

1. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης ή ισοδύναμου εγγράφου αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

2. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου ή τουλάχιστον εν ισχύει κατά την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη χώρα εγκατάστασής τους, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν έχει κινηθεί εναντίον τους διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή άλλη ανάλογη διαδικασία.

3. Φορολογική Ενημερότητα.

4. Ασφαλιστική Ενημερότητα.

2. Κλειστό φάκελο με την ένδειξη: ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», ο οποίος θα περιέχει την οικονομική προσφορά του ενδιαφερόμενου για το σύνολο του έργου από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και τη λήξη του προγράμματος.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα αποστέλλονται έως την 1/7/2011 και ώρα 14:00, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, στη Διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία Κατσικάς, 45500, Ιωάννινα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2651021834 στους κκ. Νάτση Λάζαρο, Φωτίου Αλεξία.

Η παρούσα, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ενημέρωση» καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Φορέα: www.lakepamvotis.gr

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει από την Επιτροπή Διαγωνισμού (Απόφαση στο θέμα 3 της 75ης/30-3-2011) Συνεδρίασης του Δ.Σ και η οποία έχει την ευθύνη της παραλαβής, αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών, της τελικής βαθμολόγησης και της κατάταξής τους. Η Επιτροπή συντάσσει τα πρακτικά της και εισηγείται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης για την ανάθεση και την υπογραφή της σύμβασης.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει οποτεδήποτε την παρούσα διαδικασία χωρίς αυτό να συνεπάγεται οποιοδήποτε τίμημα για τον Φορέα Διαχείρισης.

Κριτήριο ανάθεσης του έργου θα είναι: Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Η Επιτροπή Ανάθεσης με βάση τα «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» και τον φάκελο «Οικονομική Προσφορά», µε πρακτικό της εισηγείται την ανάθεση του έργου στον προσφέροντα ο οποίος σύμφωνα µε τα παραπάνω υπέβαλε την συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά.

Με την απόφαση ανάθεσης και πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο Ανάδοχος καλείται να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο Άρθρο 3 μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την αποστολή της απόφασης ανάθεσης.

Δ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εγγράφως στο αρμόδιο για την διενέργεια του διαγωνισμού όργανο ως εξής :

α. Κατά της συμμετοχής Προσφέροντα σ’ αυτόν ή της νομιμότητας της διενέργειας ως προς την διαδικασία παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών κατά την διάρκεια του ιδίου του διαγωνισμού και μέχρι την ημέρα πραγματοποίησης του διαγωνισμού. Η ένσταση αυτή δεν θα επιφέρει αναβολή ή διακοπή του διαγωνισμού αλλά θα εξετάζεται κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το αρμόδιο όργανο του «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας» μετά από την γνωμοδότηση της «Επιτροπής Διαγωνισμού». Η ένσταση κατά της συμμετοχής Προσφέροντα στον διαγωνισμό θα κοινοποιείται υποχρεωτικά σε αυτόν κατά του οποίου στρέφεται από τον Προσφέροντα που την ασκεί. Ο Προσφέρων κατά της συμμετοχής του οποίου στρέφεται η ένσταση θα έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις απόψεις του εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η ένσταση.

β. Κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού έως την κατακυρωτική απόφαση μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργασίμων ημερών από την σύνταξη του αντίστοιχου πρακτικού από την «Επιτροπή Διαγωνισμού» και την γνωστοποίησή του στους Προσφέροντες. Η ένσταση αυτή δεν θα επιφέρει αναστολή ή διακοπή του διαγωνισμού θα εξετάζεται δε από το αρμόδιο όργανο του «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας» κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού μετά από γνωμοδότηση της «Επιτροπής Διαγωνισμού».

γ. Ενστάσεις που θα υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, ή θα υποβάλλονται εκτός των προθεσμιών που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους δεν θα γίνονται δεκτές.

δ. Οι ενιστάμενοι θα λαμβάνουν γνώση των σχετικών αποφάσεων επί των ενστάσεών τους με φροντίδα τους.