Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Πρόσβαση -Διαμονή

Πρόσβαση -Διαμονή

Στα Ιωάννινα μπορεί να φθάσει κανείς οδικώς. Τα τακτικά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που συνδέουν την πόλη με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος καθώς και η άμεση αεροπορική σύνδεση της πόλης με την Αθήνα αλλά και ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας, συμβάλλουν στην εύκολη πρόσβαση στη περιοχή.

Ιδανικό προορισμό για τον επισκέπτη της πόλης αποτελεί το μικρό και γραφικό νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, με τον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό και τα μοναστήρια του, όπου μπορεί κανείς να μεταβεί με τα καραβάκια που ξεκινούν από το Μώλο. Δρομολόγια από και προς το νησί πραγματοποιούνται καθημερινώς, κάθε μισή ώρα τους θερινούς μήνες και κάθε μία ώρα τους χειμερινούς.

Στην πόλη εδρεύουν αρκετές ιδιωτικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, που επιθυμούν να μεταβούν εκτός των ορίων της πόλης. Τέλος, ο νομός των Ιωαννίνων χαρακτηρίζεται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές διαμονής, διατροφής και ψυχαγωγίας, που καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.