ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2010

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που ξεκίνησαν στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων και ολοκληρώθηκαν με τα εγκαίνια του Πάρκου Ερμηνείας Περιβάλλοντος Λίμνης Παμβώτιδας, το Σάββατο, 5 ιουνίου 2010.

Παρά τον άστατο καιρό, πλήθος κόσμου προσήλθε στο χώρο των εκδηλώσεων, παρακολούθησε τα δρώμενα, ενημερώθηκε στον εκθεσιακό χώρο και συμμετείχε στα εγκαίνια του πρώτου περιβαλλοντικού πάρκου Λίμνης Παμβώτιδας. Μεγάλη τιμή και χαρά αποτέλεσε η παρουσία του κ. Πρέσβη της Ουγγαρίας Jozsef Toth. Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας έχει ξεκινήσει συνεργασία με την παραλίμνια πόλη Keszthely της Ουγγαρίας και τον αντίστοιχο Φορέα της Λίμνης Balaton, ενώ οι δύο πόλεις Keszthely και Ιωάννινα πρόκειται να αδελφοποιηθούν.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, συζητήθηκαν τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων και ανανεώθηκε το ραντεβού για την προσεχή περίοδο.