Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο Φορέας Διαχείρισης ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, προκηρύσσει ηλεκτρονικό διαγωνισμό ανάθεσης παροχής υπηρεσιών για το έργο: «Δράσεις Ενημέρωσης».

Περιγραφή αντικειμένου της σύμβασης

Ο Ανάδοχος, στο πλαίσιο της Σύμβασης, αναλαμβάνει την παροχή των Υπηρεσιών που για το έργο: «Δράσεις Ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που απαιτούνται για το έργο «Δράσεις Ενημέρωσης» είναι οι ακόλουθες:

1. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

2. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ DVD

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

4. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

5. ΈΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

6. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΗΜΕΡΙΔΩΝ

Οι Υπηρεσίες θα παρασχεθούν από τον Ανάδοχο σύμφωνα με τον τρόπο, τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στη Σύμβαση.

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε εκατόν δέκα επτά χιλιάδες οχτακόσια πενήντα ευρώ (117.850,00 €) (χωρίς Φ.Π.Α.), πλέον είκοσι επτά χιλιάδες εκατόν πενήντα ευρώ (27.150,00 €) Φ.Π.Α. 23%, συνολικό ποσό με Φ.Π.Α. εκατόν σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (145.000,00 €).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007-2013 του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΗΤΑΣ 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), πράξη «Οργάνωση της λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας και του Φορέα Διαχείρισής της»

ΚΩ∆ΙΚΟΣ CPV: 80540000-1, Υπηρεσίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Τόπος υλοποίησης και διάρκεια σύμβασης

Ο τόπος παροχής των Υπηρεσιών θα είναι ο Νομός Ιωαννίνων.

Η συνολική διάρκεια παροχής των Υπηρεσιών ανέρχεται σε (300) ημερολογιακές μέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Σε κάθε περίπτωση έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί το αργότερο έως τη λήξη της περιόδου επιλεξιμότητας δαπανών, ήτοι 31/12/2015.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ενός Κράτους - Μέλους της ΕΕ, του Ε.Ο.Χ όπως και χωρών που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε) και έχουν την καταστατική τους έδρα, την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους στο εσωτερικό της ΕΕ, του ΕΟΧ και στο εσωτερικό των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε), η οποία κυρώθηκε από τη Ελλάδα με το Ν. 2513/97(ΦΕΚ139/Α/27.06.97) ή σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες σύνδεσης με την Ε.Ε, και παρέχουν τουλάχιστον κατά τα τελευταία πέντε (5) χρόνια υπηρεσίες που να καλύπτουν το σύνολο των ακόλουθων αντικειμένων:

1. Eμπειρία στην υλοποίηση έργων και δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ανάδειξης περιοχών φυσικού περιβάλλοντος.

2. Δημιουργία έντυπων, ψηφιακών και οπτικοακουστικών εκδόσεων για δράσεις ενημέρωσης και προβολής.

3. Οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων.

4. Παραγωγή πολυμεσικού και αλληλεπιδραστικού περιεχομένου για το φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον, ο Προσφέρων απαιτείται να διαθέτει την κατάλληλη οργάνωση, δομή και μέσα, δηλαδή:

· Ομάδα έργου, στη σύνθεση της οποίας θα περιλαμβάνονται οι παρακάτω εννέα (9) ειδικοί επιστήμονες:

α) Έναν επιστήμονα με εμπειρία δέκα (10) τουλάχιστον ετών στο συντονισμό αντίστοιχων έργων.

β) Έναν επιστήμονα με εμπειρία δέκα (10) τουλάχιστον ετών σε ζητήματα προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης φυσικών περιοχών.

γ) Έναν επιστήμονα με εμπειρία δέκα (10) τουλάχιστον ετών στην υλοποίηση έργων μέσων ερμηνείας περιβάλλοντος.

δ) Έναν επιστήμονα με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών στο γραφιστικό σχεδιασμό και στην υλοποίηση έντυπων και ψηφιακών εκδόσεων.

ε) Έναν επαγγελματία ζωγράφο ή σκιτσογράφο με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών.

στ) Έναν μακετίστα με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών στον σχεδιασμό εντύπων

ζ) Ειδικότερα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ και των σποτ η Ομάδα Έργου πρέπει να αποτελείται από:

· Έναν σκηνοθέτη με 10ετή εμπειρία στην κινηματογράφηση

· Έναν καμεραμάν με αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) έτη στην παραγωγή ντοκιμαντέρ

· Έναν ηχολήπτη με εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) έτη στην κινηματογράφηση

Η ανωτέρω εμπειρία των ατόμων της Ομάδας έργου είναι η ελάχιστη που απαιτείται.

Επιπρόσθετα, η απαίτηση για ομάδα έργου τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων, με επικεφαλής έναν συντονιστή με 10ετή εμπειρία και ενασχόληση με τα αντικείμενα των Υπηρεσιών της παρούσας προκήρυξης, καθώς και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τεχνικής και επαγγελματικής επάρκειας πρέπει να καλύπτονται αθροιστικά από την ένωση ή κοινοπραξία, όπως παραπάνω αναλυτικά περιγράφονται.

Χρηματοοικονομική Επάρκεια: Ο κύκλος εργασιών των Υποψηφίων Αναδόχων για το σύνολο των τριών (3) τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων θα να είναι τουλάχιστον ίσος ή μεγαλύτερος από το 60% του προϋπολογισμού της προκηρυσσόμενης Υπηρεσίας.

Απαιτούμενες εγγυήσεις

Οι Προσφέροντες οφείλουν υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού, μαζί με την προσφορά, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης του έργου χωρίς το Φ.Π.Α., ήτοι συνολικού ποσού 2.357,00€. Σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας προσώπων που υποβάλλον κοινή προσφορά η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να είναι στο όνομα όλων των μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας. Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς.

Διαδικασία αξιολόγησης

O διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Τεχνική Προσφορά (80%)

2. Οικονομική Προσφορά (20%)

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με βαθμολόγηση των παρακάτω κριτηρίων με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας:

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ σ (%)

j1

Θεματολογία παραδοτέων (περιγραφή – τεκμηρίωση – παρουσίαση) - Πληρότητα και Αρτιότητα της Εκτίμησης του Γενικού και Ειδικού Αντικειμένου του Έργου

σ1=30 %

j2

Μεθοδολογία υλοποίησης & Χρονοδιάγραμμα

σ2=25%

j3

Επιστημονική και επικοινωνιακή παρουσίαση των παραδοτέων

σ3=15%

j4

Επιπλέον προσφερόμενα είδη και υπηρεσίες

σ4=15%

j5

Σχήμα Οργάνωσης και Διοίκησης - Αποτελεσματικότητα Ομάδας Έργου - Οργανόγραμμα και προσδιορισμός καθηκόντων. Τεκμηρίωση του οργανογράμματος σε σχέση με τις τεχνικές απαιτήσεις του Έργου

σ5=15%

Συνολική Βαθμολογία

100

Δημοσίευση - Παραλαβή Διακήρυξης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Διακήρυξης από την Διαδικτυακή Πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στον οποίο δημοσιεύεται το κείμενό της.

Σχετικά αιτήματα για συμπληρωματικές πληροφορίες – διευκρινίσεις επί των εγγράφων του διαγωνισμού (διακήρυξη), υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ύστερα από αίτησή τους. Τα αιτήματα, συνοδεύονται υποχρεωτικά από επισυναπτόμενο ηλεκτρονικό αρχείο σε μορφή αρχείου .pdf, με το κείμενο των ερωτημάτων, το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Περίληψη της παρούσας Διακήρυξης στάλθηκε για να δημοσιευθεί στο «Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων» της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, στα Επιμελητήρια (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ), σε 2 ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες και σε μια τοπική εφημερίδα στις 21/11/2014.

Χρόνος - Υποβολή προσφορών

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», και στο ΠΔ60/07.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr

ΗΜ/ΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤ. ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.: 21/11/2014

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 22/12/2014

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 30/12/2014

Ισχύς των προσφορών:

180 ημέρες προσμετρούμενες από την επομένη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού.

Για το Φορέα Διαχείρισης ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο πρόεδρος

Πέτρος Τσουμάνης