Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΩΝ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ» ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΥΠΩΝ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΠΑΝΙΔΑΣ» ΚΑΙ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ»

 

Ο Φορέας Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων προκηρύσσει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, για το έργο με τα παρακάτω διακριτά επιμέρους Τμήματα:

Τμήμα 1: Παρακολούθηση τύπων οικοτόπων, ειδών χλωρίδας, πανίδας και ιχθυοπανίδας

Τμήμα 2: Παρακολούθηση ειδών ορνιθοπανίδας

Περιγραφή αντικειμένου της σύμβασης

Το έργο αποσκοπεί στην εφαρμογή πρότυπων δράσεων παρακολούθησης σημαντικών ειδών χλωρίδας και πανίδας και τύπων οικοτόπων στις περιοχές Natura 2000, των οποίων η διαχείριση στο σύνολό τους ή εν μέρει υπόκεινται στις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων.

Στα αντικείμενα του παρόντος έργου, περιλαμβάνονται:

1. Η καταγραφή, η εκτίμηση της κατάστασης διατήρησης και η παρακολούθησή της κατάστασης διατήρησης των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας για τους παρακάτω Τόπους Κοινοτικής Σημασίας: Λίμνη Ιωαννίνων (GR2130005) και όρος Μιτσικέλι (GR2130008).

2. Η καταγραφή, η εκτίμηση της κατάστασης διατήρησης και η παρακολούθησή της κατάστασης διατήρησης της ορνιθοπανίδας της Οδηγίας 2009/147/ΕΚ, των ειδών χαρακτηρισμού για τις παρακάτω Ζώνες Ειδικής Προστασίας: Λίμνη Ιωαννίνων (GR2130005) και Ευρύτερη περιοχή πόλης Ιωαννίνων (GR2130012).

3. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή τριών (3) επιστημονικών εκλαϊκευμένων εντύπων με τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τριών (3) θεματικών αφισών για την προβολή της βιοποικιλότητας.

4. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή τριών (3) επιστημονικών εκλαϊκευμένων εντύπων με τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς και τριών (3) θεματικών αφισών για την προβολή της βιοποικιλότητας.

Προεκτιμώμενη αμοιβή

Ο προϋπολογισμός των Υπηρεσιών Προϋπολογισμός ανά Τμήμα:

Τμήμα 1: Εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες ογδόντα δύο ευρώ και πέντε λεπτά (195.082,05€) χωρίς Φ.Π.Α.

Τμήμα 2: Εβδομήντα πέντε χιλιάδες πεντακόσια σαράντα ευρώ (75.540,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Κύριοι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και  από εθνικούς πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ειδικότερα από τον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία φυσικού περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013.

Τόπος υλοποίησης και διάρκεια σύμβασης

Ο τόπος παροχής των Υπηρεσιών θα είναι ο Νομός Ιωαννίνων. Η συνολική διάρκεια παροχής των Υπηρεσιών είναι 19 μήνες και αφορά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης μέχρι το αργότερο το τέλος Δεκεμβρίου 2015.

Δικαιούμενοι συμμετοχής στο Διαγωνισμό

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχουν Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ενός Κράτους - Μέλους της ΕΕ, του Ε.Ο.Χ όπως και χωρών που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε) και έχουν την καταστατική τους έδρα, την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους στο εσωτερικό της ΕΕ, του ΕΟΧ και στο εσωτερικό των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε), η οποία κυρώθηκε από τη Ελλάδα με το Ν. 2513/97(ΦΕΚ139/Α/27.06.97) ή σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες σύνδεσης με την Ε.Ε, και έχουν αποδεδειγμένες ικανότητες, εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία:

Για το Τμήμα 1: σε δύο (2) τουλάχιστον έργα καταγραφής και παρακολούθησης τύπων οικοτόπων ή/και ειδών χλωρίδας ή/και ειδών πανίδας.

Για το Τμήμα 2: σε δύο (2) τουλάχιστον έργα καταγραφής και παρακολούθησης ειδών ορνιθοπανίδας.

Επιπλέον, ο υποψήφιος ανάδοχος απαιτείται να διαθέτει την κατάλληλη οργάνωση, δομή και μέσα, δηλαδή:

  • Ομάδα έργου, στη σύνθεση της οποίας θα περιλαμβάνονται:

Για το Τμήμα 1: πέντε (5) επιστήμονες, ως ακολούθως:

α) Ένας επιστήμονας - συντονιστής με εμπειρία δέκα (10) τουλάχιστον ετών στην καταγραφή και παρακολούθηση  τύπων οικοτόπων και ειδών χλωρίδας

β) Ένας επιστήμονας με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών σε είδη ερπετών και αμφιβίων

γ) Ένας επιστήμονας με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών σε είδη θηλαστικών.

δ) Ένας επιστήμονας με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών σε είδη ιχθυοπανίδας

ε) Ένας επιστήμονας με εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών σε είδη ασπονδύλων.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμημάτων βιολογικών επιστημών ή επιστημών φυσικού περιβάλλοντος (Τμήμα Βιολογίας, Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) ή άλλων συναφούς αντικειμένων τμημάτων ή σχολών.

Για το Τμήμα 2: δύο (2) επιστήμονες με  εμπειρία πέντε (5) τουλάχιστον ετών στην ορνιθοπανίδα. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμημάτων βιολογικών επιστημών ή επιστημών φυσικού περιβάλλοντος (Τμήμα Βιολογίας, Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) ή άλλων συναφούς αντικειμένων τμημάτων ή σχολών.

  • Χρηματοοικονομική επάρκεια

Για το Τμήμα 1: Να έχει εκτελέσει αθροιστικά το Φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση ή η κοινοπραξία, παρόμοια έργα κατά την τελευταία τριετία, προϋπολογισμού ίσου τουλάχιστον με το 80% του προϋπολογισμού του προκηρυσσόμενου Τμήματος χωρίς ΦΠΑ.

Για το Τμήμα 2: Να έχει εκτελέσει αθροιστικά το Φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση ή η κοινοπραξία, παρόμοια έργα κατά την τελευταία τριετία, προϋπολογισμού ίσου τουλάχιστον με το 80% του προϋπολογισμού του προκηρυσσόμενου Τμήματος χωρίς ΦΠΑ.

Απαιτούμενες εγγυήσεις

Οι Προσφέροντες οφείλουν, με ποινή αποκλεισμού, μαζί με την προσφορά, να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 5% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., δηλαδή:

Για το Τμήμα 1: 11.997,55€

Για το Τμήμα 2: 4.645,71€.

Ο Ανάδοχος στον οποίο έγινε η κατακύρωση του έργου υποχρεούται να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% της συνολικής συμβατικής αξίας του έργου χωρίς το Φ.Π.Α.. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης κατατίθεται κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Διαδικασία αξιολόγησης

O διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Τεχνική Προσφορά (80%) και 2. Οικονομική Προσφορά (20%)

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με βαθμολόγηση των παρακάτω κριτηρίων με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας:

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Aj

ΟΜΑΔΑ Α/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

σ1 (60% )

Αj1

Κατανόηση των απαιτήσεων του έργου και κατάλληλη περιγραφή και ανάλυση του έργου σε επιμέρους δραστηριότητες

40%

Αj2

Ανάπτυξη κατάλληλου τρόπου προσέγγισής και αποτελεσματικής μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου

60%

Βj

ΟΜΑΔΑ Β/ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ

σ2 (40% )

Bj1

Δομή και σύνθεση οργανωτικού σχήματος

60%

Bj2

Οργάνωση / ροή του έργου

40%

Παραλαβή τευχών

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να παραλάβουν την προκήρυξη μπορούν να απευθύνονται στο Φορέα Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, οδό - Κεντρική πλατεία Κατσικάς, Τ.Κ. 45500, Ιωάννινα, κ. Λάζαρος Νάτσης και κα Αλεξία Φωτίου, τηλ. 26510-21834  fax: 26510-31867, email: malpi@otenet.gr εργάσιμες ημέρες και ώρες, 9:00 - 14:00. Για την παραλαβή της διακήρυξης δεν προβλέπεται κόστος.

Σε περίπτωση που οι παραλήπτες της Προκήρυξης διαπιστώσουν ότι το παραληφθέν αντίγραφο δεν είναι πλήρες, σύμφωνα με τον πίνακα περιεχομένων και το συνολικό αριθμό σελίδων, δικαιούνται να ζητήσουν από την Υπηρεσία Διενέργειας του Διαγωνισμού, εντός πέντε (5) ημερών από της παραλαβής, νέο πλήρες αντίγραφο. Ενστάσεις κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού με το αιτιολογικό της μη πληρότητας του παραληφθέντος αντιγράφου της Προκήρυξης, θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Επίσης όλα τα σχετικά έγγραφα μπορούν να ανακτηθούν μέσω διαδικτύου από τον Διαδικτυακό Τόπο http://www.lakepamvotis.gr καθώς και στο δικτυακό τόπο του Φορέα στο πρόγραμμα Διαύγεια: http://et.diavgeia.gov.gr/f/lakepamvotis.

 

Υποβολή προσφορών

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν την Προσφορά τους, μη εξαρτώμενη από όρο, προϋπόθεση, αίρεση ή επιφύλαξη, στην Αναθέτουσα Αρχή, οδός: Κεντρική πλατεία Κατσικάς, 45500 Ιωάννινα, μέχρι τις 12/02/2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα Ελλάδος 14:00 (καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού). Προσφορά μπορεί να υποβληθεί και με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή με courier που απευθύνεται στην Αναθέτουσα Αρχή. Όσες προσφορές υποβληθούν κατ' αυτόν τον τρόπο θα ληφθούν υπόψη μόνο εφόσον φθάσουν στην Αναθέτουσα Αρχή μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα. Η ευθύνη της έγκαιρης άφιξης της Προσφοράς βαρύνει αποκλειστικά τους Προσφέροντες και δεν αναγνωρίζεται καθυστέρηση ακόμη και για ανωτέρα βία.

Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα οι οποίες, αν και ταχυδρομήθηκαν έγκαιρα, έφθασαν στην Αναθέτουσα Αρχή μετά την ως άνω ημέρα και ώρα, δεν αποσφραγίζονται αλλά επιστρέφονται ως εκπρόθεσμες.

Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφορών

Οι προσφορές ισχύουν για εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες προσμετρούμενες από την επομένη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού.

Δικαίωμα Προσφυγής

Κάθε Υποψήφιος, που θα θεωρήσει ότι θίγεται από παράνομη, κατά την κρίση του, πράξη ή παράλειψη της Αναθέτουσας Αρχής, θα δικαιούται προσωρινής δικαστικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3886/10 (ΦΕΚ 173/Α/10) περί δικαστικής προστασίας κατά την σύναψη δημοσίων συμβάσεων με σκοπό την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τη νέα Οδηγία 2007/66 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Συμβουλίου.

Περίληψη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη ήδη στην Υπηρεσία Επισήμων  Εκδόσεων της Ε.Ε. στις    20/12/2013.

 

Για το Φορέα Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

 

Για να δείτε ολόκληρη την προκήρυξη πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο