Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - "Αποχώρηση του κ. Παπασταύρου"

Η αποχώρηση του κ. Παπασταύρου από τη θέση του προέδρου τροφοδότησε τον ημερήσιο τύπο με σειρά δημοσιευμάτων, όσον αφορά τη λειτουργία του Φ.Δ.Λ.Π.
Η συμβολή του κ. Παπασταύρου υπήρξε αναμφισβήτητα σημαντική. Είναι σαφές ότι η αποχώρησή του δεν έγινε για να προκαλέσει προβλήματα και φυσικά δεν προκάλεσε.
Το Δ.Σ. λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει το έργο του.
Ο Φ.Δ.Λ.Π. υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμά του και προχωρά στην υλοποίηση των έργων του. Το συνολικό ποσό των έργων ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ. Τυχόν καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες εφόσον η διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ποσού απαιτεί την τήρηση όλων των κανόνων διαφάνειας και σωστής εκτέλεσης. Άλλωστε παρόμοια προβλήματα είναι καθημερινά σε οργανισμούς με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.
Το Δ.Σ. έχει επίσης εξασφαλίσει με τις παρεμβάσεις του την συνεχή λειτουργία του Φορέα, παρά τα οποία προβλήματα στελέχωσης παρουσιάστηκαν κατά διαστήματα.
Η δημιουργία υποδομών, η επίτευξη συντονισμού και ικανοποιητικού επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης με επιστημονική θεμελίωση, είναι οι βασικοί στόχοι του Φ.Δ.Λ.Π. για την τρέχουσα περίοδο ώστε η υπόθεση «Προστασία και Ανάδειξη λίμνης Παμβώτιδας» να προχωρήσει ουσιαστικά.

 


Για το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης
Λίμνης Παμβώτιδας
Ο Αντιπρόεδρος


Σαΐνης Ιωάννης