Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2013

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, o Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας οργάνωσε και συμμετείχε σε πληθώρα δραστηριοτήτων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Σουφαρί Σεράι, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμήμα Ηπείρου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων συνδιοργάνωσαν την Ημερίδα «Διαχειριστικές προτάσεις για την Παμβώτιδα». Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας συμμετείχε με εισήγηση με θέμα «Η συμβολή της ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης στη διαχείριση της Λίμνης Παμβώτιδας»

Την Τετάρτη 5/6/13 φιλοξενήσαμε στο Πάρκο ερμηνείας οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας το 6ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων που ενημερώθηκε για το οικοσύστημα της λίμνης και πραγματοποίησε τις δραστηριότητες «βρες το ταίρι σου» παρατήρηση ορνιθοπανίδας.

Την Πέμπτη 6/6/13 κατόπιν ενημέρωσης για το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της λίμνης, το νηπιαγωγείο και η πρώτη δημοτικού των Αρσάκειων σχολείων πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό στον πεζόδρομο –ποδηλατόδρομο Ανατολής-Κατσικάς. Τα παιδιά με κέφι και ενθουσιασμό συνέβαλαν στην προσπάθεια καθαρισμού της παραλίμνιας περιοχής και στη συνέχεια παρατήρησαν τα πουλιά της λίμνης με το τηλεσκόπιο και τα κυάλια.

Την Παρασκευή 7/6/13 μας επισκέφθηκαν στο Πάρκο ερμηνείας οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι αφού ξεναγήθηκαν στο πάρκο πραγματοποίησαν φύτευση θάμνων και αρωματικών και καθάρισαν το χώρο παράνομης στάθμευσης έξω από το πάρκο. Νωρίτερα μας επισκέφτηκε το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 9/6/13 οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις δραστηριότητες «γνωρί…ζουμε την Παμβώτιδα», με αφετηρία το Μώλο και πλήθος κόσμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν:

11:00 Αναχώρηση από το Μώλο με καραβάκι – Ενημέρωση για το οικοσύστημα της λίμνης.

11:30 Αποβίβαση στο Νησί και Ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας.

11:30 – 13:00 Παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά

§ Περιβαλλοντικά Παιχνίδια

§ Ψάρεμα με καλάμι

§ Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο

12:00 – 14:00 Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την αλιεία. Επαναλαμβανόμενη Προβολή στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου της Νήσου.

Παράλληλα από τις 10:00-16:00 πραγματοποιούνταν ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης.