Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - Ημερήσια εκδρομή – ξενάγηση στη λίμνη Παμβώτιδα

Η λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί ένα τοπίο φυσικής ομορφιάς με τεράστιο οικολογικό ενδιαφέρον, πλούσια χλωρίδα και πανίδα καθώς και σημαντική ιστορία. Ο συγκερασμός της προστασίας και διατήρησης της φύσης με την παράλληλη ανάπτυξη των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στην περιοχή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη της εποχής μας.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της διαφύλαξης της φυσικής κληρονομιάς μας σε συνδυασμό με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Πρωταρχικός ρόλος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας είναι η προστασία από κάθε είδος παρεμβάσεων που υποβαθμίζουν το οικοσύστημα.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) διοργανώνει τη Κυριακή, 4 Ιουνίου, ημερήσια εκδρομή - ξενάγηση στη λίμνη Παμβώτιδα.
Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι η περαιτέρω γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα προστασίας ενός λιμναίου οικοσυστήματος ζωτικής σημασίας για τους πολίτες του λεκανοπεδίου. Η εκδήλωση θα έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη μάθηση με μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα.

 


Πρόγραμμα:
9.30 Αναχώρηση με καραβάκι από το Μώλο για Πέραμα
10.30 Αναχώρηση από το Πέραμα με λεωφορείο
11.00 Στάση στη Μονή Ντουραχάνη
11.30 Αναχώρηση για το νησί από το Πέραμα
12.00 Άφιξη στο νησί, παραλίμνια διαδρομή, ξενάγηση, διάλειμμα για καφέ