Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο τύπου για την Ημέρα Υγροτόπων

 

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2016»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα προβάλλει την κινητή του έκθεση από την Τρίτη 2/02/2016 έως και την Παρασκευή 5/02/2016 στο ισόγειο του Περιφερειακού Μεγάρου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η έκθεση προβάλει την βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας καθώς και τις δράσεις του Φορέα, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν το νέο έντυπο υλικό του Φορέα, αλλά και να παρακολουθήσουν το βίντεο με θέμα Λίμνη Παμβώτιδα: ένα καταφύγιο ζωής και φύσης.

 

Φέτος το θέμα του εορτασμού είναι «Υγρότοποι για το μέλλον μας - Αειφορικός βιοπορισμός». Αν και οι αποξηράνσεις που απειλούσαν τους υγροτόπους στο παρελθόν  έχουν μειωθεί κατά πολύ, τα αίτια που υποβαθμίζουν τα υγροτοπικά οικοσυστήματα και συνεπώς και τη λίμνη μας εξακολουθούν να υπάρχουν (π.χ. αλλαγές στο υδρολογικό καθεστώς, αλλοίωση και υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, καταστροφές φυσικής βλάστησης, παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, εντατικοποίηση της γεωργίας υπεράντληση, υπεραλίευση, λαθροθηρία, διοχέτευση σε υγροτόπους υγρών και στερεών αποβλήτων, κ.λπ.).

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων καθώς αποτελεί αφορμή για ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των υγροτοπικών περιοχών.

 

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου.