Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - Γιορτή Πουλιών 2015

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - Eurobirdwatch 2015 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 από τις 10:30 έως τις 13:00 (προσέλευση 10:00-10:30) στον εκθεσιακό χώρο  «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για το υπέροχο φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών και την ανάγκη προστασίας τους στις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης, καθώς και κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών στη Μεσόγειο και την Αφρική. Η Κλιματική Αλλαγή, η αλλαγή στις χρήσεις γης, η λαθροθηρία και η απώλεια των βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους (όπως οι περιοχές στάθμευσης για ξεκούραση και ανεφοδιασμό κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής), αποτελούν τις κύριες απειλές για τα μεταναστευτικά πουλιά.

 

Φέτος πραγματοποιούνται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε 37 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φτερωτοί ταξιδιώτες.


Οι εκδηλώσεις με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους» περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο (Τόνια Γαλάνη), θεατρικό παιχνίδι από τους «Αθεράπευτους» (Μιχαήλ Παππά, Χριστίνα Δάλλα), παιδικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα πουλιά, προβολές σχετικές με το θέμα της μετανάστευσης και παρουσίαση από τον Νίκο Μπούκα με θέμα «Γνωρίζοντας τα πουλιά της λίμνης Παμβώτιδας».

 

Το έργο «Δράσεις Ενημέρωσης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.