Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των παραλίμνιων Δήμων

Στις 07/02/2008 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φ.Δ.Λ.Π. σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των παραλίμνιων Δήμων (Ιωαννιτών, Ανατολής, Παμβώτιδας, Κοινότητας Νήσου) και της Διεύθυνσης Αλιείας της Ν.Α.Ι. Στόχος της συνάντησης ήταν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλιεία , με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων φορέων.
Αφορμή, μια σειρά από λυπηρά γεγονότα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα: ανεύρεση νεκρών πτηνών, τα οποία πλέον πάντα ανασύρονται και εξετάζονται για την πιθανότητα να είναι μολυσμένα με τη γρίπη των πτηνών, καταγγελίες για παράνομη ‘'αλιεία'' πτηνών, και παράνομη χρήση εργαλείων ψαρέματος. Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκε τόσο το γράμμα όσο και πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας και αποφασίστηκε: 1) κατά το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει συνάντηση και με τους αλιείς, οι οποίοι αν και εκλήθησαν στην παρούσα συνάντηση δεν παρευρέθησαν και 2) να ακολουθήσει έλεγχος των αλιευτικών εργαλείων από κοινό κλιμάκιο των συμμετεχόντων στη σύσκεψη φορέων καθώς και των αλιέων με στόχο μια αποδεκτή διευθέτηση των προβλημάτων προς όφελος πάντα του οικοσυστήματος.
Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που προκύπτουν και αφορούν το οικοσύστημα και τις παραλίμνιες περιοχές (ρύπανση, διαχείριση καλαμώνα, αξιοποίηση παραλίμνιων περιοχών), τα οποία αποφασίστηκε να συζητηθούν σε μελλοντικές συναντήσεις ώστε να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες για την κάθε περίπτωση λύσεις.
Τονίστηκε επίσης η διάθεση όλων των παρευρισκόμενων για συνεργασία στο μέλλον και για όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν.