Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2017»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα παρουσιάσει την κινητή του έκθεση από την Πέμπτη 02/02/2017 έως και την Τετάρτη 08/02/2017 στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η έκθεση προβάλει τη βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας καθώς και τις δράσεις του Φορέα. Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά και σε σχολικές ομάδες στις οποίες θα πραγματοποιείται οργανωμένη ξενάγηση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

Φέτος το θέμα του εορτασμού είναι «Υγρότοποι: Η συμβολή τους στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών». Αν και σήμερα έχουν αναγνωριστεί οι πολλαπλές αξίες των υγροτοπικών οικοσυστημάτων, τα αίτια που υποβαθμίζουν τους υγροτόπους και κατά συνέπεια και το οικοσύστημα της Παμβώτιδας εξακολουθούν να υπάρχουν (π.χ. αλλαγές στο υδρολογικό καθεστώς, αλλοίωση και υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων, καταστροφές φυσικής βλάστησης, παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, εντατικοποίηση της γεωργίας, υπεράντληση, υπεραλίευση, λαθροθηρία, διοχέτευση σε υγροτόπους υγρών και στερεών αποβλήτων, κ.λπ.).

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αποτελεί αφορμή για ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των υγροτοπικών περιοχών.

Ευχαριστούμε θερμά το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση του χώρου.