Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Ημερίδα: Αειφόρος Ανάπτυξη και Λίμνη Παμβώτιδα

O Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας διοργάνωσε Ημερίδα με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Λίμνη Παμβώτιδα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου» στην Είσοδο Περάματος, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης».
Η Ημερίδα στόχο είχε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την σημαντικότητα της αειφόρου ανάπτυξης της λίμνης με στόχο την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.
Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Πέτρος Τσουμάνης, ενώ ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Θανάση Μανταλόβα, Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωαννίνων, την Πρόεδρο κα Αγνή Δρίμτζια και τον Γ. Γραμματέα του Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων.
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με ομιλία που απηύθυνε η κα Αναστασία Τασοπούλου, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχ, Δρ ΑΠΘ, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Ελλάδος ΣΕΜΠΧΠΑ με θέμα «Αναγκαιότητα του Χωρικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης». Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της οικονομικής συμβολής της λίμνης στην πόλη από τον κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο, Καθηγητή Ε.Μ.Π., ενώ ακολούθησε ομιλία με θέμα την Βιολογική Γεωργία- Αγροοικολογία σε σχέση με τις Προστατευόμενες Περιοχές από την κα Χαρίκλεια Μινώτου, Γεωπόνος, PhD Αειφόρος Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και Πρόεδρος IFOAM AgriBioMediterraneo.
Το δεύτερο μέρος άνοιξε με ομιλία της η κα Στέλλας Χρυσαλίδου, Βιολόγος ΑΠΘ, MSc Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων, Περιβαλλοντική Διαχείριση με τίτλο «Διερεύνηση δυνατότητας πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων με τη χορήγηση Σήματος Ποιότητας από τον Φ.Δ.». Τέλος, ακολούθησε ομιλία από το κ. Αριστοτέλη Μαρτίνη, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Οικοτουρισμός».
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες σε σχέση με την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη της λίμνης.