Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 2010

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την υποστήριξη της Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Ιωαννίνων, στα παλαιά σφαγεία.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου πραγματοποίησαν θεατρικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον, ενώ οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου τραγούδησαν το "Tonight the streets are ours" του Richard Hawley. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ecomobility. Την εκδήλωση έκλεισαν τα παιδιά των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία τραγούδησαν στα γαλλικά μαζί με τα παιδιά του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου φιλοξενήθηκαν διάφορες εκθέσεις όπως χειροτεχνήματα με θέμα το περιβάλλον από τους μαθητές της ΕΛΕΠΑΠ, φωτογραφίες μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, έργα ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον από τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, φωτογραφίες δράσεων του 10ου Γυμνασίου στο πρόγραμμα Ecomobility, χειροτεχνήματα από ανακυκλώσιμα υλικά από τους μαθητές του 5ου και 6ου Γυμνασίου, η μακέτα με τίτλο "Αρχιτεκτονική πρόταση παραλίμνιου πάρκου" από τους αρχιτέκτονες Χάρη Τσίτσικα και Δήμο Μωϋσιάδη, η μελέτη με τίτλο "Υπόσκαφη βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα" από τον αρχιτέκτονα Γιάννη Οικονόμου. Τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα "Το οικοσύστημα της λίμνης" από το Φορέα Διαχείρισης.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα εγκαίνια του Πάρκου ερμηνείας οικοσυστήματος της λίμνης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Jozsef Toth.